ترامپ: توافق با ایران ساده است و آن‌را ترجیح می‌دهم نزاع و درگیری نظامیان زن صهیونیست به چاقوکشی ختم شد ! اولین رأی‌گیری برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس بی‌نتیجه ماند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج‌فارس تصمیم بگیرم عملیات گسترده یمن علیه اهداف صهیونیستی و آمریکایی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی در سایه جنگ| تعدیل نیرو گسترده در شرکت‌های اسرائیلی ایرلند ادامه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را به‌شدت محکوم کرد وزیر دفاع پاکستان: آماده یک جنگ تمام‌عیار هستیم (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخست‌وزیر پاکستان، هند را به گرفتن انتقام تهدید کرد تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از ظرفیت مردم برای مقابله با آسیب‌ها دادگستری تهران: مفسدان اقتصادی نتوانستند پرونده ۱.۷ میلیارد دلاری را منحرف کنند وزارت کشور: تا آخر تابستان ۱۴۰۴ همۀ ادارات و بانک‌ها پنجشنبه‌ها تعطیل‌اند + تغییر ساعت کاری و متن اطلاعیه ۴صهیونیست در تیراندازی در کرانه باختری زخمی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش سخنگوی وزارت خارجه به شایعه دیدار پزشکیان و ترامپ معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است شلیک موشک یمن به‌ سوی تل‌آویو (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی راهی هند شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی برجای گذاشت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) میانجیگری امارات برای مذاکرات محرمانه رژیم صهیونیستی و سوریه کدام استان‌های کشور پنجشنبه‌ها تعطیل هستند؟ «مودی» سفر اروپایی خود را به تعویق انداخت استاندار خراسان رضوی: مذاکرات اولیه برای حضور رئیس‌جمهور در افتتاح فاز یک خط سه مترو مشهد انجام شده است پزشکیان دستور پیگیری جدی و فوری برای مقابله با فعالیت ماینرهای غیرقانونی را صادر کرد سازمان ملل: اقتصاد افغانستان وابستگی شدیدی به واردات و کمک‌های خارجی دارد تخلیه مناطق مرزی جامو و کشمیر آغاز شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دفتر نخست‌وزیری پاکستان خطاب به ارتش: به حملات هند «پاسخی قاطع» دهید درگیری میان هند و پاکستان پای تیم سازمان ملل را به کشمیر باز کرد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام، تکلیف نهایی پالرمو و CFT را مشخص خواهد کرد | تصویب ابتدایی لوایح در کمیسیون‌های ویژه

  • کد خبر: ۳۲۲۰۷۵
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام، تکلیف نهایی پالرمو و CFT را مشخص خواهد کرد | تصویب ابتدایی لوایح در کمیسیون‌های ویژه
بررسی لوایح دوگانه پالرمو و CFT از مجموعه لوایح گروه اقدام مالی موسوم به اف ای تی اف (FATF) که از دیماه در سال جاری در کمیسیون ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد،با تصویب در این کمیسیون ویژه به پایان رسیده و در انتظار تصویب نهایی در صحن مجمع است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی با اعلام این خبر ابراز امیدواری کرده است که این دولایحه که پس از بررسی های دقیق کارشناسی در کمیسیون ویژه تصویب شده است در صحن مجمع نیز به صورت نهایی تصویب شود.

سید محمد صدر درخصوص روند تصویب CFT و پالرمو در کمیسیون ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کمیسیون مشترک از کمیسیون های سیاسی امنیتی، اقتصادی و قضایی تشکیل شده است که آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت آن را به عهده دارد.

پیشتر مصطفی میرسلیم عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در رابطه با ارزیابی خود از آخرین وضعیت FATF در مجمع تشخیص مصلحت، گفته بود که آنچه در حال حاضر در دست بررسی در مجمع است، دو میثاق است؛ اول پالرمو یا جرائم سازمان یافته فراملی و دوم مقابله با پشتیبانی مالی از تروریسم.

به گفته میرسلیم، قبلا ایرادهایی به این دو متن گرفته شده بود و در دولت دوازدهم توافق شد موضوع مسکوت بماند. اکنون بررسی کارشناسی دقیقی در کمیسیون‌ ویژه مجمع انجام می‌گیرد تا بر مبنای آن‌ها بتوان مصلحت را تشخیص داد و نتیجه به احتمال زیاد در اوایل بهار معلوم خواهد شد.

بررسی کارشناسی لوایح پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو در کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام به دنبال درخواست رئیس دولت چهاردهم و موافقت رهبر معظم انقلاب از ۲۳ دی ماه در مجمع آغاز شد و با تشکیل یک کمیسیون ویژه در دستور کار قرار گرفت.

به گفته سید محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مرحله اول بررسی، بندهای مختلف لوایح مذکور در کمیسیون های مجمع مورد بحث و بررسی‌های فنی، تخصصی و کارشناسی قرار گرفت و گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار گرفت.

اف‌ای‌تی‌اف مجموعه‌ای از قوانین و مقررات است که بسیاری از آن‌ها در کشور در حال اجراست و بررسی های انجام شده در کمیسیون ویژه مجمع نشخیص مصلحت نظام صرفاً درباره دو لایحه پالرما و سی‌اف‌تی است.

کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی موسوم به پالرمو از ۱۸۰ کشور متعهد می‌خواهد تا درخصوص جلوگیری از قاچاق انسان و جلوگیری از ساخت و قاچاق سلاح گرم و اجزای آن تلاش کنند. کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم موسوم به سی اف تی(CFT) نیز یک کنوانسیون بین‌المللی است که به منظور مقابله با تأمین مالی تروریسم توسط سازمان ملل متحد تصویب شده است. تصویب این لایحه از جمله شرایط حذف دائم ایران از لیست سیاه FATF یا گروه ویژه اقدام مالی علیه پول‌شویی است.

به باور کارشناسان، برداشتن این ۲ مانع، زمینه خروج ایران از لیست سیاه FATF را فراهم می‌کند و به خودتحریمی پایان می‌دهد، پیوستن به FATF که در حال حاضر فقط ایران، کره‌شمالی و میانمار، خارج از این سیستم قرار دارند می‌تواند مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها را بهبود ببخشد.

در شرایط فعلی شمارش معکوس برای پایان نتیجه بررسی سی‌اف‌تی و پالرمو در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام و خروج ایران از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف آغاز شده است و فعالان اقتصادی بیش از هر زمانی به برداشتن یکی از موانع تجارت از سر راه خود امیدوار شده‌اند؛ تا جایی که صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران هم بر لزوم اتخاذ تصمیمی راهگشا، قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران، از بزرگان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواست کرده تا در راستای پذیرش کامل FATF برای شکوفایی اقتصادی و تحقق منافع ملی تلاش کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->